Vliegen vanaf Weeze

begin uw vakantie vanaf vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze populair in 2015

| Geen reacties

Ryanair WeezeVliegveld Weeze heeft een goed jaar gehad. In 2015 waren er 1,9 miljoen passagiers. Dit komt neer op een stijging van 5,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

Veel Nederlanders
Het vliegveld is door zijn ligging vlak over de grens bij Nijmegen populair onder Nederlanders. Zo’n 40 procent van de vertrekkende passagiers komt uit Nederland. Voor veel mensen in het oosten van het land is vliegveld Weeze dichterbij dan Schiphol. Bovendien is het een stuk eenvoudiger en goedkoper om de auto te parkeren.

Vooral door Ryanair
De groei van Weeze komt voornamelijk door Ryanair. De Ierse prijsvechter heeft een basis op het vliegveld en wist zijn toestellen dit jaar beter te vullen. Volgens het vliegveld profiteert Airport Weeze in toenemende mate van de trend dat gerenommeerde touroperators hun aanbod met gunstige Ryanair vluchten combineren. Zulke reizen kunt u bijvoorbeeld via D-reizen boeken.

Naast Ryanair verzorgt Transavia ook vluchten vanaf Weeze. In opdracht van touroperators wordt in het hoogseizoen naar het Spaanse eiland Mallorca en Burgas in Bulgarije gevlogen.

Topbestemmingen 2015
De top 5 van de bestemmingen vanaf Weeze zag er in 2015 zo uit:
1. Londen
2. Mallorca
3. Bergamo (Milaan)
4. Malaga
5. Alicante

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.